Radnicima EPS-a za Novu godinu 35.000 dinara

09:12:00 12.12.2018, Komentara: 3

Svaki radnik u „Elektroprivredi Srbije“ dobiće do kraja godine paketić, odnosno uplatu u iznosu od po 35.000 dinara.

Radnicima EPS-a za Novu godinu 35.000 dinara


Iako se u javnosti ovaj iznos naziva trinaestom platom, bonusom ili čestitkom za Novu godinu, u Sindikatu EPS-a kažu da je reč o raspoređenoj dobiti preduzeća iz 2015. godine.

- Trebalo je da svaki zaposleni dobije po 50.000 dinara, jer toliko novca ima, ali je sa Vladom dogovoreno da to bude ipak po 35.000 dinara - kaže za Politiku Milan Đorđević, predsednik Sindikata radnika ovog javnog preduzeća.

- Razgovori o podeli dobiti intenzivno se vode od februara ove godine. I tek su se pre dva dana dogovorili iznosi. Za raspored dobiti iz 2016, 2017. i ove godine, razgovaraće se u narednoj - navodi Đorđević.

- Ako punimo budžet u redu je da dajemo i zaposlenima. Ono što, međutim, nije u redu to je da EPS finansira RTS kroz TV pretplatu i da za taj javni servis ima svakog meseca 100 odsto naplatu zahvaljujući EPS-u, iako ni EPS nema toliku naplatu struje. Kome to EPS puni džepove i zašto to nikome nije jasno - kaže on.


Izvor: Politika


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Wragolan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pošta je isto trebala da dobije 13-tu platu, ali kanda treba da se zakrpe rupe i neće je dobiti. U ponedeljak najavljen štrajk poštara ...


zarko

dali ta dobit vazi i za radnike epsa sa kosova i metohije


Markoni

Za EPS izdvajaju svi gradjani Srbije, a njegovi radnici se ponasaju ko da su oni pravili Djerdap TENT i ostale elektrane!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?