Radnicima javnih preduzeća po 22.000 dinara

16:11:00 25.11.2017, Komentara: 1

Novi Sad – Više od 4.000 radnika javnih preduzeća u Novom Sadu dobiće jednokratnu solidarnu pomoć u iznosu od 22.620 dinara, odlučili su odbornici Skupštine grada na jučerašnjoj sednici.

Radnicima javnih preduzeća po 22.000 dinara


Odluka je doneta na predlog Gradskog veća i na osnovu prethodno potpisanog kolektivnog ugovora sa javnim preduzećima na nivou republike. Pomoć ne obuhvata zaposlene u JKP „Stan“, „SPENS-u“, PU „Radosnom detinjstvu“ i „Apoteci Novi Sad“.

Gradonačelnik Miloš Vučević kazao je, odgovarajući na primedbe opozicije, da postoji moralno pitanje da li je u redu da solidarnu pomoć primi direktor javnog preduzeća koji ima preko 100.000 dinara platu, dok novac ne dobija neki radnik u preduzeću koje ne može da isplati solidarnu pomoć. Kako je rekao, to je pitanje za one koji su zaključivali kolektivne ugovore. Napomenuo je i da će radnici „Radosnog detinjstva“ i gradske uprave u 2018. dobiti povećanje plata od 10, odnosno 5 odsto.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

bambi

, *.dynamic.stcable.net

Radnici preko agencija zaradjuju plate u jkp a njima plata ko njihova pomoc sramota


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?