Radovan Jokić novi direktor MSUV

13:11:00 10.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Slikar Radovan Jokić, predsednik Saveta za kulturu gradskog odbora SPS, novi je direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Na to mesto postavljen je nakon što je Pokrajinska vlada smenila dosadašnju direktorku Sanju Kojić Mladenov.

Radovan Jokić novi direktor MSUV

Jokić je kazao da je MSUV značajna kulturna institucija koja utiče na kulturni kvalitet cele zajednice i da će se truditi da reši sukobe unutar muzeja, koji su bili aktuelni prethodnih nekoliko meseci.

"Nadam se da će se sad i odnos prema ustanovi promeniti, jer postoji novi politički stav prema kulturi. Muzej je imao nepravičan položaj u sistemu, bilo je i lošeg političkog odnosa prema toj ustanovi, a to je jedna od retkih živih institucija. Nadam se da ću uspeti da popravim te loše tokove unutar muzeja, a poznajem ljude koji rade tamo", rekao je Jokić.

Inače, dok je Maja Gojković bila gradonačelnica Novog Sada, Jokić je bio član Gradskog veća za kulturu i član radikala. Osnovne studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Samostalno izlaže od 1986. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?