Radovi na pokrivanju otvorenog bazena na Sajmištu u završnoj fazi

19:12:00 09.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Radovi na pokrivanju otvorenog bazena na Sajmištu, nakon kojih će biti omogućeno da se taj sportski objekat koristi tokom cele godine, privode se kraju.

Radovi na pokrivanju otvorenog bazena na Sajmištu u završnoj fazi

Foto: Grad Novi Sad



Radovi su u završnoj fazi, a ostalo je još da se objekat spoji sa instalacijama gasa, da se postavi specijalna plastificirana obloga oko bazena, na putu iz svlačionice, kao i završno čišćenje bazena. Kupljen je sistem za grejanje vode i temperatura će biti 26 stepeni u vodi, a unutar balona 28 stepeni. Kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija, urađeni su termoizolacija i grejanje, i sve će moći da se koristi i u zimskom periodu

Gradonačelnik Miloš Vučević je, prilikom obilaska radova, naglasio da je uloženo 155 miliona dinara u mašinsko postrojenje koje je kompletno novo. On je dodao da će se bolje kontrolisti punjenje bazena, a biće i bolji kvalitet vode i izrazio očekivanje da će i natkrivanje bazena na SC „Sajmište“ i renoviranje olimpijskog bazena na SPENS-u biti završeno do kraja ove godine.

- Imaćemo dva velika bazena na raspolaganju građanima i sportistima. Očekujem od resorne uprave i SPENS-a da daju predlog korišćenja bazena. Ja sam mišljenja da bazen na „Sajmištu“ treba da koriste sportski klubovi, a onaj na SPENS-u građani. Planiramo da proširujemo sadržaje Sajmištu, a za to imamo prostor u delu ka hotelu Park. Za koji dan očekuje se finalno punjenje bazena na SPENS-u, zajedno ćemo ga obići nakon toga i konačno predati Novosađanima na korišćenje. Molba Gradskog veća će biti da narednih meseci ulazak na bazen za građane bude besplatan u broju štampanih karata – naglasio je gradonačelnik.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?