Radovi u Kraljevića Marka biće završeni 1. maja

16:04:00 15.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na izgradnji saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom u Kraljevića Marka biće završeni pre ugovorenog roka, odnosno 1. maja.

Radovi u Kraljevića Marka biće završeni 1. maja


Okončanjem radova koji su počeli prošle godine, ta ulica će dobiti potpuno obnovljen kolovoz, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze, 102 parking mesta, rekonstruisanu kanalizacionu mrežu i 50 novih slivnika čime će biti omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina.

Deonica od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića sređena je u decembru, a trenutno je u toku asfaltiranje dela od diskonta u stambeno-poslovnom kompleksu „Kraljev park” do Bulevara kralja Petra I, nakon čega sledi postavljanje platformi za umirenje saobraćaja, odnosno „ležećih policajaca”.

Realizacijom ovog projekta ulica će biti potpuno rekonstruisana, a pored svih infrastrukturnih radova, prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, postojeća stabla su očuvana i u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo izvršeno je samo orezivanje u odnosu na stanje stabala. Postavljeno je i 16 novih stubova javne rasvete sa led rasvetom.

Đurić podseća da se u ovoj ulici na broju 37 nalazi kuća koja predstavlja spomenik kulture i ističe da su tokom izvođenja radova preduzete sve mere zaštite.

Inače, iz gradskog budžeta je za radove izdvojeno 133 miliona dinara iako je prvobitan ugovor imao vrednost od 115,3 miliona dinara. Prema pisanju 021.rs, u decembru je cena radova porasla za 7,6 miliona, a potom je 10. marta potpisan drugi aneks kojim je vrednost posla porasla za još 9,9 miliona dinara.



Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
25°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?