Raskrsnica Temerinske, Dositejeve i Almaške ulice dobija semafor

09:09:00 07.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Semafor na uglu Temerinske, Dositejeve i Almaške ulice uskoro će biti postavljen, navode iz novosadske Uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs.

Raskrsnica Temerinske, Dositejeve i Almaške ulice dobija semafor


- S obzirom na visoku frekventnost saobraćaja u Temerinskoj ulici, Grad Novi Sad preduzeo je potrebne korake na rešavanju saobraćajnih problema na predmetnoj lokaciji, čime će biti povećana bezbednost pešaka pri prelasku preko Temerinske ulice, kao i olakšano uključivanje vozila iz sporednih pravaca u Temerinsku ulicu - navode u ovoj gradskoj upravi i dodaju da se očekuje pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji semafora i uređenje saobraćajnih površina na toj raskrsnici.

Kako je 021.rs pisao, pitanje nedostatka semafora na ovoj raskrsnici ponovo je pokrenuto kada je pre tri meseca autobus novosadskog GSP-a udario devojku na pešačkom prelazu. Saobraćajne nezgode na ovoj raskrsnici nisu retkost, što potvrđuju i izveštaji Hitne pomoći i policije.

Tender za projektovanje semafora raspisan je još 2020. godine, ali postavljanje još uvek nije došlo na red.

Navode i da su već opredeljena sredstva za postavljanje svetlosne saobraćajne signalizacije, te da će ova investicija biti realizovana zajedničkim ulaganjem Autonomne pokrajine Vojvodine i Grada.



Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1006.4 mb
Vetar: 3 m/s, WSW
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?