Raspisan javni poziv za subvencije Novosađankama za samozapošljavanje

13:04:00 15.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Javni poziv Grada Novog Sada za dodelu subvencije za samozapošljavanje žena otvoren je do 5. maja. Ova subvencija dodeljuje se nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a radi osnivanja nekog oblika preduzetništva ili privrednog društva.

Raspisan javni poziv za subvencije Novosađankama za samozapošljavanje


Iznosi subvencije su od 300.000 do 500.000 dinara, a nezaposlena žena koja ostvari pravo na ovaj iznos u obavezi je da posluje najmanje 12 meseci.

Osim što je potrebno da su na evidenciji NSZ, žene zainteresovane za subvenciju moraju da ispune još neke uslove - da podnesu zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu, da imaju prebivalište u Novom Sadu i nameru da preduzetničku radnju ili privredno društvo osnuju u Novom Sadu, da imaju završenu obuku iz preduzetništva u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje ili druge organizacije.

Za ovu meru aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je ukupno 25 miliona dinara, koja će biti raspoređena po pozivu.

Dokumentacija je dostupna OVDE.

Gradonačelnik Novog sada Milan Đurić kaže da je Novi Sad jedina lokalna samouprava koja u okviru svog Akcionog plana zapošljavanja ima meru namenjenu isključivo ženama. Od 2016. do danas je za ovu namenu iz budžeta izdvojeno ukupno 75 miliona dinara. Zahvaljujući tome, do sada je 330 Novosađanki sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo sredstva i odvažilo se da započne nešto potpuno novo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pon 14° - 27° Pretežno sunčano
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?