Raspisan konkurs za 152 stana za izbeglice u Futogu

19:01:00 15.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Grad Novi Sad raspisao je danas konkurs za rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica, davanjem u zakup 152 stana, sa mogućnošću njihovog otkupa. Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 14. februar 2018. godine.

Raspisan konkurs za 152 stana za izbeglice u Futogu

foto: Grad Novi Sad, arhiva, idejno rešenje kompleksa u Veterniku

Stanovi će biti građeni u Futogu i deo su Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji zajedno sprovode Banka za razvoj Saveta Evrope, donatori, Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, kao i lokalne samouprave.

Pravo konkurisanja imaju izbeglice koje su taj status u Srbiji stekle u periodu od 1991. do 1995. godine, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, a koje su smeštene u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnom ili neformalnom ili ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju, i bivši nosioci stanarskog prava, kao i izbeglice koje nemaju trajno rešenje u zemlji porekla ili Republici Srbiji.

Uslove konkursa i konkursnu dokumentaciju zainteresovani mogu na sajtu Grada Novog Sada.

Podsetimo da je Novi Sad pre dve nedelje završio konkurs za podelu 276 stanova u Veterniku, nakon skoro dvogodišnjeg konkursa. Gradnja tih stanova će uskoro početi i očekuje se da će se krajem 2019. godine novi vlasnici useliti u njih.

Predstavnici lokalne vlasti su prilikom prezentacije rezultata konkursa za Veternik naveli da sve osobe koje su se našle ispod crte treba da se prijave na konkurs za stanove u Futogu.

Inače, krajem 2017. godine završen je konkurs za dodelu 276 stanova u Veterniku. Osim tih i ovih u Futogu, Grad očekuje i da će uskoro dobiti konačne potvrde za gradnju još 70 stanova u Veterniku, tako da bi do 2020. godine 471 izbeglička porodica u Novom Sadu trebalo da bude stambeno zbrinuta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?