Raspisan konkurs za dobijanje novca za kupovinu kuća na selu

09:07:00 09.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Raspisan je konkurs za dodelu bespovratnog novca bračnim parovima sa terirorije AP Vojvodine za kupovinu kuća na selu sa okućicom.

Raspisan konkurs za dobijanje novca za kupovinu kuća na seluPorodica Cvetićanin, foto: ravnopravnost.org.rs

Prema konkursu, pod seoskim kućama smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u selima izvan gradskih i opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Ukupan novac koji se dodeljuju po ovom konkursu je 43 miliona dinara. Učesnici i učesnice konkursa mogu da apliciraju samo jednom prijavom i za kupovinu kuće dobiju najviše milion dinara.

Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. U trenutku podnošenja prijave učesnici i učesnice konkursa moraju ispunjavati određene uslove.

Da bi se prijavili jedan od učesnika konkursa ne sme biti stariji od 40 godina života, da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti, da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da je nisu otuđili u prethodnih pet godina, da je bar jedan supružnik ili partner u radnom odnosu, da imaju najmanje pet godina neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji AP Vojvodine i da tržišna vrednost predmetne nepokretnosti ne prelazi dva miliona dinara.

U Zavodu za ravnopravnost polova kažu da je cilj konkursa podstaći razvoj ruralnih sredina, poboljšati demografsku strukturu Vojvodine i ekonomski osnažiti i povećati broj žena vlasnica nepokretnosti.

Prijave će se primati do 30. septembra 2017. godine, a obavezna dokumentacija za prijavu može se pronaći OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?