Raspisan konkurs za izbor udruženja koje će dodeliti građanima subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu

09:04:00 16.04.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je javni konkurs za izbor udruženja koje će Novosađanima podeliti subvencije za kupovinu bicikala.

Raspisan konkurs za izbor udruženja koje će dodeliti građanima subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu


Konkurs je objavljen u listu Dnevnik i na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Namenjen je isključivo udruženjima građana koja će dodeliti subvencije, a ne građanima koji žele subvenciju.

Koje udruženje će dobiti posao biće poznato tokom maja, nakon čega će početi i podela subvencija, najranije u maju ili junu.

Građani će moći da se prijave za pojedinačnu subvenciju u iznosu od 10.000 dinara, a udruženju koje bude izabrano na danas raspisanom konkursu će morati da opravdaju kupovinu bicikla dostavljanjem računa.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju sva udruženja sa sedištem u Novom Sadu, registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. Može se prijaviti i više udruženja zajednički, ukoliko ispunjavaju uslove. Odabrano udruženje biće u obavezi da pre zaključenja ugovora s Gradom dostavi broj posebnog namenskog računa kod Uprave za trezor i da u roku od pet dana od dana zaključenja ugovora dostavi menicu.

Prijava se dostavlja na obrascu koji je na sajtu gradske uprave. Udruženja mogu da dostave i druge reference o, na primer, promociji biciklizma ili urađenih projekata zaštite životne sredine.

Prijave se podnose na adresu Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Rumenačka 110a. Rok za podnošenje prijave je 20 dana od danas.

Preliminarna lista biće objavljena na sajtu Gradske uprave, sa rokom prigovora od sedam dana. Pet dana od isteka roka za prigovor znaće se ko je dobio posao i koliko će tačno novca biti opredeljeno za direktne subvencije.

Krajnji rok za završetak ovog posla je 30. septembar.

Ideja o dodeli subvencija građanima za kupovinu bicikala potekla je prošle godine od Novosadske biciklističke inicijative.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dušan

Klasična nameštaljka. Umesto da se subvencije daju u martu kad počinje sezona ,oni će dati u septembru,ako i daju. Pare će dobiti SNS botovi i članovi tih udruženja koji će dobiti posao na tenderu. Sve u svemu lep marketinški trik , nek se priča da Novosađani dobijaju subvenciju za kupovinu bicikla ,to je jedino bitno ta predizborna kampanja koja nikad ni ne prestaje.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?