Raspisan konkurs za smeštaj u studentske domove

16:09:00 04.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Studentski domovi u Novom Sadu od jeseni će moći da prime 2.654 akademca. Za studente prve godine rok za prijavu na konkurs je od 1. do 15. septembra, a za akademce ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra.

Raspisan konkurs za smeštaj u studentske domove

Foto: studentski centar Novi Sad




Interesovanje za smeštaj u deset domova svrstanih u prvu i drugu kategoriju, kako očekuju u Studentskom centru, i ove godine će biti veliko i napominju da je lane bez ovog vida smeštaja ostalo oko 900 studenata.

- Za studente prve godine je rezervisano 400 mesta, a konačna rang-lista biće objavljena 23. septembra, nakon čega sledi useljenje - objašnjava pomoćnik direktora za smeštaj Studentskog centra Novi Sad Steva Lazarević za Novosti.

Za smeštaj u domovima druge kategorije, studenti mesečno plaćaju 1.430 dinara, a u onim iz prve kategorije 1.860 dinara, i svi u sobama imaju besplatan internet.

Tokom jula i početkom avgusta završena je rekonstrukcija glavne studentske menze, a prema Lazarevićevim rečima, i u njoj se svakodnevno već priprema 2.000 obroka. U unapređenje uslova života studenata, Studentski centar Novi Sad je investirao gotovo 43,5 miliona dinara, a posle radova na glavnoj studentskoj menzi, počeće radovi na nekoliko studentskih domova.

U studentskim menzama doručak košta 41 dinar, ručak je najskuplji i za njega treba izdvojiti 70 dinara, dok je večera 50 dinara. Studenti imaju elektronske kartice, i uplate obroka onoliko koliko žele. Iznos koji ne potroše u jednom mesecu prenosi se u naredni.


Izvor: Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?