Raspisan konkurs za upis studenata

13:06:00 10.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U narednoj školskoj godini se na Univerzitet u Novom Sadu može biti upisano ukupno 15.964 studenta, od toga 8.234 čije će školovanje biti finansirano iz državnog budžeta i 7.730 samofinansirajućih studenata. Od navednog broja, na osnovne i integrisane studije može se upisati ukupno 9.292 studenta, 5.419 budžetskih i i 3.873 samofinansirajuća studenta.

Raspisan konkurs za upis studenata


Za upis na osnovne i integrisane studije, prijava kandidata na većini fakulteta u prvom upisnom roku trajaće od 24. do 26. juna, prijemni ispiti polagaće se 30. juna, kao i 1. i 2. jula, a završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul, u skladu sa datumima koji su utvrđeni za svaki fakultet pojedinačno.

Prijem dokumenata počeće nešto ranije na Akademiji umetnosti i trajaće od 16. do 19. juna u zavisnosti od departmana, dok će prijemni ispiti takođe početi ranije i trajaće od 18. do 30. juna, u zavisnosti od studija koje kandidati žele da upišu.

Na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici pre polaganja prijemnog ispita obavlja se prethodna provera sposobnosti, koja će biti 29. juna.

U drugom upisnom roku, prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane studije planirana je za 1. i 2. septembar, polaganje prijemnih ispita za 3. i 4. septembar, a završetak drugog upisnog roka biće 25. septembra.

Za master, specijalističke i doktorske studije, u prvom upisnom roku krajnji termin za prijavu kandidata je 19. oktobar, a u drugom upisnom roku 30. oktobar, prema pojedinačnom rasporedu i datumima utvrđenim za svaki fakultet pojedinačno.

Konkurs za upis, detaljnije informacije u vezi sa raspoloživim brojem mesta, kao i datumima realizacije konkursa za svaki fakultet pojedinačno, kao i ostale važne pojedinosti dostupne su na sajtu Univerziteta u Novom Sadu www.uns.ac.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?