Rast cena nekretnina u Novom Sadu

14:04:00 21.04.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Cene nekretnina u Novom Sadu u proteklih nekoliko meseci porasle su od 50 do 250 evra po kvadratu. Sve veća ponuda, ali i potražnja doveli su do toga da cene variraju od 700 evra po kvadratnom metru pa do 1800 evra, koliko je potrebno za najatraktivnije lokacije u centru grada.

Rast cena nekretnina u Novom Sadu

Na kupovinu nekretnina najčešće se odlučuju mladi bračni parovi koji po prvi put rešavaju stambeno pitanje.

Eleonora Vasović, agent za prodaju nekretnina kaže da se rast cena vidi na novim bulevarima, nekada Somborskom, a danas Bulevaru patrijarha Pavla, kao i na Bulevaru Evrope.

"Cene su pre Nove godine bile oko 1.000 evra po kvadratu, sad su već dostigle cenu od 1.100 do 1.200 evra. Centar je doživeo nagli skok cena, i to je sasvim razumljivo, jer nema lokacija za izgradnju u centru. Kad se pojavi zgrada koja se zida na nekoj atraktivnoj lokaciji, tu su cene do 1.800 evra", kaže Vasović.

Stručnjaci kažu da je za nagli porast cena stanova zaslužna povećana tražnja, a da je najveće interesovanje za objekte u novoj gradnji.

"Povoljni su stambeni krediti sa relativno niskim kamatnim stopama od 2 do 3 odsto. Ukoliko im je prvi stan ljudi su oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina, daju im se raznorazni benefiti, pa se tako i odlučuju na kupovinu u novogradnji", kaže ekonomista Boris Kršev.

Iz agencija navode da su lokacije na staroj Detelinari i Satelitu i dalje najjeftinije, dok su stanovi na Grbavici, Limanima i Bulevaru oslobođenja najtraženiji.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Solis nekretnina

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ponuda ne moze da zadovolji potraznju nekretnina zato je cena kvadrata veca.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?