Raste broj zaraženih koronavirusom

13:02:00 27.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U novosadskim bolnicama nalazi se 178 pacijenata obolelih od korone, od kojih je 13 na respiratorima. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se od kovid-19 leči 131 pacijent, a na mehaničkoj ventilaciji je njih desetoro, dok se u Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici nalazi 47 osoba, od kojih je na respiratoru troje.

Raste broj zaraženih koronavirusom


U Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovan 131 pacijent i ako se nastavi ovim tempom rasta broja zaraženih moraće da se angažuju i dodatni kapaciteti, rekla je gostujući na RTS-u direktorka te ustanove Edita Stokić i dodala da se samo po potrošnji kiseonika može videti da broj obolelih raste.

Novi Sad je 21. februara imao 47 novoobolelih, nekoliko dana kasnije 198, pa 215, a juče 139.

Stokić ističe da se primećuje, poslednjih nedelja, da povećan broj pacijenata traži pomoć u kovid ambulanti KC Vojvodine.

- To nisu samo novooboleli, nego i oni koji dolaze na kontrolne preglede ili su sa nekim komplikacijama. Mi sada u KC Vojvodine radimo na tri koloseka. Jedan je opservacija, lečenje i tretman pacijenata koji nemaju koronu, ali sa druge strane su određeni kapaciteti preorijentisani i na lečenje kovid acijenata. Ako nastavimo sa ovim tempom rasta broja obolelih bićemo prinuđeni da otvaramo dodatne kapacitete i angažujemo zdravstvene radniek za rad u kovid jedinicama. I treći kolosek je vakcinacija u kome učestvuje KCV - navela je Stokić i dodala da je od 7. marta 2020. u KCV hospitalizovano preko 4.200 obolelih od kovida 19.


U Vojvodini 622 nova slučaja, najviše u Novom Sadu


Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovano 622 nova slučaja koronavirusa, od kojih je najviše u Novom Sadu 188, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako navode u Institutu, u pokrajini je trenutno aktivno 7.974 slučaja. Najviše aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 2.470, dok ih je u ostalim opštinama manje od 1.000.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda oboljevanja na visokim nivoima.


Izvor: RTS, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?