Ratne invalide i veterane varaju sms porukama

19:07:00 27.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Udruženje invalida i veterana rata "Miloš Obilić" upozorilo je ratne veterane, a posebno svoje članove, da je u poslednjih nekoliko dana s izvesnog broja telefona poslato na hiljade SMS poruka o navodnom novom potpisivanju punomoćja advokatu u procesu oko ratnih dnevnica, i da ne nasedaju na to.

Ratne invalide i veterane varaju sms porukama

Oni kažu da je jedno novosadsko udruženje "dalo sebi za pravo da vara ljude govoreći im da će nakon potpisivanja nekih novih sporazuma i punomoćja advokatima, sigurno dobiti obećane dnevnice, dajući im na taj način lažne nade, dok oni ni ne slute da je u pitanju prevara".

Dragan Simić, predsednik Udruženja invalida i veterana rata "Miloš Obilić", rekao je za Dnevnik da pri tome, te usluge naplaćuju 400 do 500 dinara, čime ostvaraju enormnu finansijsku dobit jer u Novom Sadu ima između 15.000 i 18.000 ratnih invalida i veterana.

"Kao Udruženje, pokrenuli smo proceduru za dobijanje ratnih dnevnica jer smo se osetili deskriminisanim u odnosu na jug Srbije. Prepustili smo Savezu ratnih veterana Srbije da vodi taj postupak i dok se ne završi suđenje, niko neće isplaćivati dnevnice", napomenuo je Simić.

Simić je objasnio i da su poruke koje veteranima stižu klasična prevara i da ni po kojem osnovu ne treba da daju svoje podatke, a posebno ne novac nekome ko im se obraća putem SMS poruka, ili se predstavlja kao neko iz Udruženja.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: Johan Larsson / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?