Redovi ispred Poreske uprave zbog opomena za porez na imovinu

12:09:00 23.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Stotine Novosađana od početka nedelje svaki dan stoje u redu ispred Poreske uprave, u Vojvođanskih brigada, kako bi podneli žalbe na opomene o dugovima za porez na imovinu.

Redovi ispred Poreske uprave zbog opomena za porez na imovinu


Kako piše 021.rs, građani kažu da postoji problem sa poslednjim odlukama poreznika, jer su opomene dobili sa datumom od 13. septembra. Na kovertama piše da im je „pošiljka“ poslata 17. septembra, koverte su u poštanskim sandučićima našli tek 20. septembra, a saznali su i da im je rok plaćanja odmah, te da im sleduje i zatezna kamata.

Neki od građana koji su danas bili ispred Poreske uprave su novinarima pokazali opomene i koverte sa datumima koji prikazuju da je trebalo da otplate dug pre nego što su primili rešenje, dok se u samom dokumentu ne navodi za šta je dug i za koji period.

Uglavnom se radi o dugovima od nekoliko hiljada dinara. Građani kažu da u Poreskoj upravi žalbu odbijaju, a da im se nudi otpis polovine kamate i plaćanje na rate.

Građani koji su stajali u redu ispred Gradske poreske uprave kažu i da je problem to što je, od dva šaltera, jedan stalno zauzet onima koji su ranije zakazali preko interneta i da je potrebno da radi više njih koji primaju žalbe građana.

Portal 021.rs od Gradske uprave, do objavljivanja ovog teksta, nije dobio odgovore u vezi sa problemom u kojem su se našli građani.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?