Regata "Vode Vojvodine" isplovila iz Novog Sada

19:06:00 24.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Osma po redu regata "Vode Vojvodine" isplovila je jutros iz Novog Sada na desetodnevno krstarenje ravnicom, koje će trajati do 3. jula.

Regata "Vode Vojvodine" isplovila iz Novog Sada

Polazak regate obeležen je prolaskom brodova kroz novosadsku prevodnicu, koja spaja Dunav i kanal DTD.

Regata "Vode Vojvodine" krenula je na put dug 300 kilometara duž kanala Bačke i Dunavom, na kružnoj ruti Novi Sad - Bački Petrovac - Odžaci - Srpski Miletić - Sombor - Bezdan - Sombor - Karavukovo - Bačko Novo Selo - Novi Sad.

Regata "Vode Vojvodine" isplovila iz Novog Sada

Regata je organizovana povodom 29. juna – Dana Dunava, i ona je jedna od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji. U regati ove godine učestvuje oko 80 brodova, sa više od 200 članova posade. Među panonskim mornarima je i oko 40 dece školskog i predškolskog uzrasta. Domaćim nautičarima, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, pridružili su se i učesnici iz inostranstva – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Holandije.

Regata "Vode Vojvodine" isplovila iz Novog Sada

Organizacijom regate, JVP "Vode Vojvodine" želi da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, ali i da afirmiše život na vodi i uz vodu. Ovogodišnjom regatom se obeležava i 160 godina prevodnice Bezdan, izuzetno značajnog objekta industrijske baštine na vojvođanskim kanalima na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?