Registrovano novih 126 slučajeva, pune se bolnički kapaciteti u Vojvodini

13:07:00 11.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Trend trocifrenog broja obolelih u Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 sata i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19. Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu.

Registrovano novih 126 slučajeva, pune se bolnički kapaciteti u  Vojvodini


Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1.275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom.

U Kliničkom centru Vojvodine se u ovom trenutku leči 201 pacijent od kojih se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom opštem stanju.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu nalazi se troje dece kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

U Opštoj bolnici u Pančevu na lečenju je 100 pacijenata.

U ostalim kovid centrima opštih bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, u Sremskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, u Vršcu 8 i u Kikindi 3.

Od početka epidemije, od virusa je oboleo 321 zdravstveni radnik u Vojvodini, a do današnjeg dana od posledica ove opake bolesti preminula su 54 građanina.

Svi ovi podaci nam jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je poslednji trenutak da pokažemo maksimalnu odgovornost, navode u Pokrajinskoj vladi i apeluju na građane da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite, kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa među populacijom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?