Regresiranje putnih troškova za srednjoškolce

16:08:00 25.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Učenici srednjih škola i ove godine imaće pravo na regresiranje putnih troškova, ukoliko žive na teritoriji grada, a u školu putuju u druge opštine.

Regresiranje putnih troškova za srednjoškolceFoto: Blic (Robert Getel)

Pravo na 80 odsto regresirani prevoz ostvariće učenici koji su bez jednog ili oba roditelja, učenici iz porodica koje ostvaruju pravo na dečiji dodatak, učenici koji poseduju izbegličku ili raseljeničku legitimaciju, zatim koji su deca palih boraca ili ratnih vojnih invalida sa teritorije Grada Novog Sada, kao i učenici iz porodica u kojima međugradskim prevozom putuje dvoje ili više đaka

Na 40 odsto regresirani prevoz imaju svi ostali učenici koji putuju u druge opštine gde pohađaju nastavu u srednjim školama, čiji je osnivač Republika, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Pravo na regresiranje troškova prevoza učenici ostvaruju od oktobra ove godine, pa sve do kraja nastave u školskoj 2015/2016. godini, odnosno najdalje do juna 2016. godine. Zahtevi se podnose u Pisarnici Gradske kuće, Trg slobode 1 (prizemlje), šalteri 13 i 14, svakog radnog dana od osam do 15 sati.

Rok za podnošenje zahteva je 25. septembar, da bi učenici povlastice za prevoz koristili od oktobra ove godine. Naknadno prispeli zahtevi biće obrađeni u narednom mesecu.

Sva potrebna obaveštenja roditelji mogu dobiti u Gradskoj upravi za obrazovanje, telefonom na broj 4882-725, od osam do 15 sati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?