Rekonstruisana Ulica Đorđa Magaraševića na Adamovićevom naselju

12:12:00 24.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na rekonstrukciji i izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Đorđa Magaraševića su završeni. Kako je saopšteno, rekonstruisan je ukupno 381 metar ove ulice. Radovi su započeti u julu i okončani u predviđenom roku.

Rekonstruisana Ulica Đorđa Magaraševića na Adamovićevom naselju

foto: Grad Novi Sad

Pored saobraćajnih površina, rekonstruisano je i 14 parking mesta, uređene su pešačke staze sa obe strane ulice, rekonstruisana je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljeno 19 stubova javnog osvetljenja.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska rekao je da je ta ulica poznata kao jedna od slabo osvetljenih u ovom delu Adamovićevog naselja, a samim tim je važila i za prilično nebezbednu.

- Počeli su radovi i u susednim ulicama, a predstoji nam još rešavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za otkup dve kuće. To su radovi koje izvodimo sa Pokrajinom, i čijom realizacijom će biti rasterećen pritisak koji trpi Ulica cara Dušan - naveo je on.

Radovi u Ulici Đorđa Magaraševića koštali su 96 miliona dinara.

Na Adamovićevom naselju Grad će uložiti i u izgradnju fiskulturne sale OŠ „Vasa Stajić“, kao i u proširenje Srednje medicinske škole „7. april“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?