Rekonstruiše se trim staza u Kameničkom parku

12:10:00 18.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Trim staza u Kameničkom parku, duga 1,1 kilometar biće u potpunosti rekonstruisana.

Rekonstruiše se trim staza u Kameničkom parku


Kako navode u JKP „Gradsko zelenilo“, na celoj stazi biće postavljena nova podloga od malča i zamenjeno 305 metara oštećenih ivičnjaka.

- Staza je izrađena 2019. godine u sklopu radova izvedenih na uređenju parka. Dugačka je 1.111 metara i široka 1,2 metra. Kao podlogu ima malč mekih lišćara, koji je vremenom istrulio, i sada ga je neophodno zameniti, kao i oštećene i nedostajuće ivičnjake. Radovi se izvode u okviru projekta „Realizacija dela aktivnosti predviđenih Programom upravljanja SP „Kamenički park“ za 2023.godinu", koji se finansira sredstvima Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Novog Sada za 2023. godinu - pojašnjava direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.

Pored toga u toku je jesenje košenje trave duž Bulevara oslobođenja, Jevrejske, Rumenačkog puta, Bulevaru Vojvode Stepe, Jugovićevu... Na prilazima Varadinskom mostu pripremaju se cvetne gredice, okopava i plevi šiblje i peren, a na više lokacija se orezuje živa ograda i drveće. U svim parkovima se čiste i uređuju staze i zelene površine.


Foto: Gradsko zelenilo/Facebook


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
20°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1000.9 mb
Vetar: 8 m/s, SSE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?