Remed crta novi mural u Novom Sadu

20:09:00 16.09.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Francuski strit-art umetnik Gijom Albi Remed, čiji je mural „Jedina istina“ prekrečen sa zgrade u centru Novog Sada u martu ove godine, započeo je juče oslikavanje novog murala, koji će od sada krasiti zid Kulturnog centra Lab u tom gradu. Novi mural nalaziće se u Ulici Dr Hempta, nadomak Kliničkog centra Vojvodine. Još se ne zna kakva će konačna biti slika, ali se za sada naziru cvetni motivi.

Remed crta novi mural u Novom Sadu

foto: Lančana reakcija


Remed je za portal Autonomija.info rekao da mu se nikada nije desio slučaj kao u Novom Sadu, da neko prekreči njegov mural i da je Novi Sad je jedinstven slučaj.

- Mural može da promeni svet. Isto kao i pesma ili reč stranca koji ti nešto kaže na ulici, u baru ili crkvi. Mural je mali detalj, kao pesma ptice. Možda je to naivno, ali da, mislim da može da promeni svet - kazao je Remed.

Grad Novi Sad nije učestvovao u dovođenju Remeda, niti u finansiranju njegovog novog rada. Sredstva su obezbeđena angažmanom KC Lab i partnerske organizacije Lančana reakcija. Zbog uklanjanja Remedovog murala, građani su proletos organizovali i ulične proteste.

izvor: Autonomija.info


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?