Restitucijom vraćeno 275 nekretnina

10:10:00 04.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 275 nekretnina vraćeno je u Novom Sadu do kraja septembra bivšim vlasnicima, ili njihovim naslednicima, oduzetih posle Drugog svetskog rata, pokazuju najnoviji podaci Agencije za restituciju.

Najviše je vraćeno poslovnih prostora, ukupno 235. Slede stanovi, kojih ima 24, i manje ili veće zgrade, njih 16.

Restitucijom vraćeno 275 nekretnina

Po broju vraćenih nekretnina ispred Novog Sada je samo Beograd, a najznačajnija su zdanja Visoke škole za obrazovanje vaspitača, u Ulici Petra Drapšina, odnosno Baletske škole, u Jevrejskoj ulici. One su posle Drugog svetskog rata nacionalizovane od Jevrejske opštine Novi Sad, kojoj su sada i vraćene. Uz to, deo lokala i stanova vraćen je u Tanurdžićevoj palati.


Osim zgrada, lokala i stanova, doneto je i više rešenja o vraćanju građevinskog, poljoprivrednog i šumskog zemljišta. Bivšim vlasnicima iz Novog Sada je tako vraćeno nešto više od 25.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta, oko 9.000 kvadrata šuma i 4.000 kvadrata oranica.

- Zadovoljni smo, naravno, što nam je najzad vraćeno ono što nam i pripada, ali prosto želimo da ostanemo u anonimnosti u kojoj smo bili svih prethodnih decenija - objasnio je Novosađanin, čija je porodica uspela da povrati dva stana u centru grada.

Izvor: novosti.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?