Rezervacija javnog parkinga za godinu dana košta 110.000 dinara

09:02:00 24.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani mogu da, kao fizička lica, rezervišu parking na bilo kom javnom parkiralištu u Novom Sadu, pod uslovom da dobiju dozvolu Gradske uprave za saobraćaj i plate odgovarajuću cenu parkiranja, što je za godinu dana skoro 110.000 dinara.

Rezervacija javnog parkinga za godinu dana košta 110.000 dinara


Kako piše 021.rs, ova opcija omogućena je već godinama, ali nije česta praksa, pa su se stanovnici Ulice Anđe Ranković iznenadili kada su nedavno videli da je jedno od parking mesta u ovoj ulici kod broja četiri rezervisano za jednog stanara i to na njegovo lično ime.

Kako su ispričali za 021.rs, radi se javnom parkiralištu, koje nije pod naplatom i koriste ga svi, a osim nekoliko parking mesta za osobe sa invaliditetom, sve je slobodno, tako da ih je izenadilo kada su videli da je jedno parking mesto sada rezervisano za komšiju. Na samom parking mestu, koje je propisno obeleženo žutom bojom i slovom R, kao i saobraćajnim znakom navodi se da je rezervisano na ime Ž. J, svakog dana od 14 do 23 časa i da u ostalom vremenskom periodu svako može da ga koristi.

U Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve su za 021.rs naveli da je ovo parking mesto izdato u skladu sa odgovarajućim propisima i da ima još šest mesta na ovom parkingu koja se mogu rezervisati.

Zahtev za ovakvu rezervaciju se podnosi na pisarnici Gradske kuće na Trgu slobode br. 1 u Novom Sadu. Parking se rezerviše samo na osam časova dnevno, a cena parking mesta plaća se na dnevnom nivou. Prema aktuelnom cenovniku, koji se naplaćuje preko JKP „Parking servis“, za godinu dana je cena skoro 110.000 dinara, odnosno 297 dinara dnevno. Ovo je najniža cena, a ukoliko neko zakupi u crvenoj zoni u centru košta 693 dinara po satu, odnosno godinu dana skoro 253.000 dinara.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?