Rock'n'roll ponovo u Bloku

11:05:00 06.05.2015, Komentara: 0

Rock'n'roll ponovo u Bloku

Nakon četiri godine pauze kultna manifestacija Blok Rock Fest se 23. maja vraća u novosadski Blok, ove godine pod starim-novim nazivom Blokstok.

Ovo je sjajna vest za sve ljubitelje rock'n'roll-a, dobrog i jeftinog provoda, jer je ovaj festival upravo poznat po tome.

Prvi Blok Rock fest održan je još davne 1998. godine sa skromnom opremom i par lokalnih bendova. Narednih godina festival je postajao sve popularniji među Novosađanima, a poslednjih godina nastupili su bendovi poput Yu Grupe, Partibrejkersa, Ritma Nereda i tih godina festival je doživeo pravi bum.

Pored velikih imena Blokstok je svake godine pružao priliku svim mladim, neafirmisanim bendovima, pošto je to sastavni deo politike ovog festivala, a tako je i ove. Uprkos ogromnom interesovanju njegova realizacija se obustavlja 2010. godine, pa sve do danas.

Ove godine manifestacija je obnovljena uz podršku grada Novog Sada, odnosno Gradske uprave za kulturu.

Ovogodišnji Blokstok bice održan u Železničkom parku, 23 maja, sa početkom u 17h, a nastupiće sledeći bendovi:

  • Amajlija
  • Ozezis
  • Zbogom Brus Li
  • Zona katastrofe
  • Oldtimers Bend
  • Johnny Almost
  • i pobednici takmičenja bendovi Ihtis i The dust

Ulaz kao i svake godine je slobodan.

Novosadski Blok u kome se slavi ova kultna manifestacija i koji je karakterističan po tome što je oivicen sa 3 bulevara (Bulevarom Oslobođenja, Jaše Tomića, Kralja Petra) i Rumenačkom ulicom, ove godine slavi 50 godina postojanja i pored koncerta bice održano još manifestacija, poput turnira u malom fudbalu, izložbe starih fotografija, takmičenje u zgibovima u terani na otvorenom, bacanje čepova u dalj (što je tradicija kraja), igara za decu...

Očekujemo vas!


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?