Roditelji i đaci klisanske škole gde je juče pala kapija ljuti i potreseni

19:11:00 28.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Šestogodišnji B. V., đak prvog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“, na kojeg je juče pala metalna ograda i dalje se nalazi u teškom opštem stanju, na Odeljenju intenzivne nege je, ali je stabilno. Roditelji učenika ove škole su potreseni, kao i đaci koji su incident videli.

Roditelji i đaci klisanske škole gde je juče pala kapija ljuti i potreseni


Prema nezvaničnim saznanjima, nezgoda se dogodila dok se mališan, sa još nekoliko dečaka, igrao u prostranom školskom dvorištu, kod kapije. Iz još neutvrđenih razloga, u jednom momentu, kapija je iskliznula iz šine i pala na mališana, a nesrećan slučaj desio se 30 minuta po završetku nastave. Roditelji koji su se zatekli na licu mesta su pritekli u pomoć, a jedan je uspeo da podigne kapiju. Roditelji se boje za bezbednost dece i kažu da je kapija neobezbeđena i da nije dobro urađena. Navodno je kapija napravljena pre pet godina.

- Zašto se to desilo dešifrovao je jedan od roditelja koji je bio na samoj ogradi i učestvovao u pomaganju povređenom dečaku. Uočio je da na kapiji nema graničnika i da je ograda zbog toga iskliznula i pala na dečaka - navodi grupa roditelja dece ove škole, a prenosi 021.

Roditelji i đaci klisanske škole gde je juče pala kapija ljuti i potreseni


Policija je obavila uviđaj u školskom dvorištu i utvrđuju se okolnosti kako je moglo da se dogodi da kapija isklizne i padne na dete. U školi „Dušan Radović“ je bila i vanredna inspekcija, a o svemu je obaveštena i Gradska uprava za obrazovanje.

Član Gradskog odbora za obrazovanje Vladimir Jelić je rekao medijima da će se preduzeti dodatne mere da se slučaj ispita. Osim toga, tražiće i hitan izveštaj od direktora svih osnovnih i srednjih škola u gradu i prigradskim naseljima o stanju mobilijara i opreme. Prema Jelićevim rečima, insistiraće se na sanaciji bilo kakvih oštećenja ukoliko ona postoje, jer ovakvi slučajevi ne smeju da se ponove.

Roditelji i đaci klisanske škole gde je juče pala kapija ljuti i potreseni


Kako pišu mediji, predstavnici školske uprave danas su bili u školi i razgovarali sa direktorkom, a uslediće istraga, kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta. Zbog više mogućih scenarija, sa predmetom je upoznato i tužilaštvo.

Inače, OŠ „Dušan Radović“ ima tri objekta - u Velebitskoj, Čenejskoj i Temerinskoj ulici. Incident se dogodio u objektu u Velebitskoj ulici, koji je izgrađen pre samo pet godina zahvaljujući zajmu Evropske investicione banke Ministarstvu prosvete.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 6 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?