Roj stršljenova napao pešake na Paragovu

14:08:00 28.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Roj stršljenova napao je u nedelju oko 12.30 grupu ljudi na Paragovu, nedaleko od Planinarskog doma "Zanatlija", tokom pešačenja u prirodi koje tradicionalno organizuje Planinarsko-smučarsko društvo "Železničar".

Roj stršljenova napao pešake na Paragovu

Prema rečima vodiča Zorana Obradovića, ekipa se tu odmarala i polako završavala turu kada je roj stršljenova iznenada naišao i napao nekoliko njih, iako insekte niko prethodno nije dirao. Kaže da su najviše stradali jedan muškarac, kog je ubolo više od 10 stršljenova, i žena, koja je zbog jednog uboda povraćala, budući da je alergična.

"Dok nas je sve zajedno jedan od pešaka slikao tokom pauze, stršljeni su ga iznenada napali pa je počeo da trči, maše i da se drži za glavu. Insekti su ga izujedali svuda, najviše po leđima, i ekipa je pomagala da se odbrani", rekao je Obradović za list "Dnevnik".

Dodao je da ta staza, kojom su se kretali, nije gustiš i da niko stršljenove nije dirao ili uznemiravao. Kaže da kao da su odjednom pobesneli pa su napali žestoko. Napominje da bi nešto trebalo preduzeti jer se ranije, kako kaže, nije dešavalo da tu nailaze na stršljenove.

Zbog dvoje pešaka je u nedelju intervenisala i Hitna pomoć, u kojoj su potvrdili za "Dnevnik" da su muškarac i žena prevezeni i zbrinuti, nakon čega su poslati u Klinički centar Vojvodine na dalje ispitivanje. U Urgentnom centru Vojvodine kazali su za "Dnevnik" da su u nedelju primljene tri osobe zbog uboda stršljenova, a u ponedeljak ujutru još jedna. Nakon pregleda na Odeljenju za kožno-venerične bolesti i odgovarajuće terapije, svi su pušteni kućama.

Izvor: Dnevnik

Ilustracija: pete beard / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?