RTV ispraćen na "letnju šemu", tražena i ostavka gradonačelnika

09:07:00 05.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko hiljada ljudi okupilo se sinoć na protestu inicijative Podrži RTV, i govorima, šetnjom i koncertom simbolično ispratilo Radio-televiziju Vojvodine na "letnju šemu".

RTV ispraćen na "letnju šemu", tražena i ostavka gradonačelnikafoto: Podrži RTV

Okupljeni su ponovili zahteve za ostavku članova Upravnog odbora vojvođanskog javnog servisa i za povlačenje svih odluka koje je to telo donelo. Takođe, zatražene su odgovornost i ostavka gradonačelnika Miloša Vučevića, jer je kontramiting, koji se protivi inicijativi Podrži RTV, organizovan upravo u njegovom kabinetu.

Novinar RTV - a Marko Jakovljev rekao je da je poslednjih godina bilo zadovoljstvo raditi u toj medijskoj kući, ali je sada "postalo odvratno jer kolege ne razgovaraju međusobno i okreću glave jedni od drugih".

Iako sam nije bio ugrožen ni na koji način Jakovljev je kazao da ne želi da gleda "kako gaze njegove prijatelje i kolege kao krpe" i da ne želi da se pravi kao da se ništa ne dešava.

Na skupu je govorio i reditelj Kokan Mladenović.

- Srbiji, kojom vladaju primitivizam i agresija ne treba moderna Radio - televizija Vojvodine već joj treba Radio - televizija Novi Sad iz 90-ih godina, koja je bila na sramotu svakog normalnog i mislećeg čoveka - ocenio je Mladenović.

O narednom protestu građani će biti obavešteni na zvaničnoj Fejsbuk stranici inicijative Podrži RTV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?