Rumenka dobija biciklističku stazu i novi asfalt

16:03:00 29.03.2024, Komentara: 0

Rumenka – Rumenka uskoro dobija biciklističku stazu, koja predstavlja obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute. A u ovom prigradskom naselju u toku su radovi na asfaltiranju Ulice Vojvode Putnika, od Baštenske do Ulice Danila Kiša, u dužini 210 m.

Rumenka dobija biciklističku stazu i novi asfalt

Rumenka dobija biciklističku stazu i novi asfalt


Gradonačelnik Milan Đurić obišao je danas radove i tom prilikom rekao da je prošle godine u Rumenki asfaltirano 13 ulica u dužini od oko tri kilometra, popravljani su tucanički zastori i oštećenja na kolovozu, kao i saobraćajna signalizacija. Za ove poslove izdvojeno je 39 miliona dinara. Za 2024. godinu planirano je asfaltiranje još osam ulica ukupne dužine preko dva kilometra sa predviđenim sredstvima od 27 miliona.

Rumenka dobija biciklističku stazu i novi asfalt

Rumenka dobija biciklističku stazu i novi asfalt


- Okončana je prva faza izgradnje biciklističke staze na ruti Novi Sad - Rumenka - Irmovo - Kisač - Čenej, a to je deonica od Novog Sada do mosta na kanalu DTD ka Irmovu u dužini od 9,6 km. Radovi su potpuno završeni u dužini od 9,4 km, a ostalo je još oko 200 m, što će biti završeno nakon okončanja radova u okviru izgradnje železničkog mosta preko kanala. Vrednost tih radova je 226 miliona dinara. U narednom periodu očekuje nas druga faza izgradnje biciklističke staze, na deonici od kanala DTD, preko Irmova i Kisača, do Čeneja, u dužini od 10,6 km za koju je u toku izrada tehničke dokumentacije - rekao je gradonačelnik Đurić.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1012.8 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?