Rumenka ostala bez pedijatra, ubuduće će lekar za najmlađe dolaziti dva dana nedeljno

19:11:00 14.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Deca u Rumenki prošle nedelje su ostali bez svog pedijatra. Dom zdravlja „Novi Sad“ prvobitno je roditelje upućivao u najbliže ambulante – Kisač i u Rumenačkoj ulici u Novom Sadu. Nakon reakcije roditelja i medija, preraspodelili su postojeći kadar i na taj način obezbedili najmlađim stanovnicima Rumenke lekara, ali dva dana sedmično.

Rumenka ostala bez pedijatra, ubuduće će lekar za najmlađe dolaziti dva dana nedeljno


Jedna meštanka Rumenke ispričala je za 021.rs, da je u petak, 10. novembra, pokušala da odvede svoje dete kod lekara, ali joj je rečeno da on više ne radi. Nadležni su joj odgovorili da „nema dovoljno dece koja koriste usluge pedijatra, pa je ta pozicija ukinuta“.

- Rumenka ima osnovnu školu i vrtić, a mi smo primorani da decu vodimo privatno kod lekara. Ja imam troje dece i nemam mogućnost da jedan pregled platim između 2.000 i 4.000 dinara - rekla je ona za021.rs.

Iz Doma zdravlja su odgovorili da se pacijenti koji traže usluge pedijatra upućuju u najbliže naseljeno mesto, odnosno Kisač ili u rumenačku ambulantu u gradu. Trenutno nemaju dovoljan broj pedijatara i raspoređuju ih tako da se podmire potrebe pacijenata, a sve u odnosu na broj kartona koje ta ambulanta ima.

- Iako ambulanta u Rumenci nema najveći broj kartona, do sada smo uspevali da u tom mestu angažujemo pedijatra puno radno vreme, a i ambulanta u Kisaču je udaljena od Rumenke sedam kilometara, što je manja udaljenost nego između nekih ambulanti u gradu - istakli su iz Doma zdravlja u odgovoru za 021, dodavši da su četiri lekara na specijalizaciji, te da se prvi u rad vraća u februaru 2024. godine.

Nakon toga je Dom zdravlja poslao obaveštenje da će od srede, 15. novembra pedijatar u Rumenci raditi svake nedelje - sredom i petkom.

- Preraspodelom pedijatara, lekari iz naselja Šangaj i Kisač će svake nedelje biti angažovani i u Rumenci – navedeno je u saopštenju.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
22°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 1 m/s, S
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?