Rumenka uskoro dobija kanalizaciju, javnu rasvetu...

17:07:00 05.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Rumenčani uskoro će dobiti novih 13 kilometara kanalizacije, ali i javnu rasvetu, renovinar Dom kulture, asfaltirane ulice i biciklističku stazu do Novog Sada, Kisača i Čeneja.

Rumenka uskoro dobija kanalizaciju, javnu rasvetu...

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji kanalizacije u prigradskom naselju Rumenka koji su u toku. Trenutno se radi prva faza od 9,2 km, a zatim sledi oko tri kilometra kanalizacije sa dve crpne stanice. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na sugrađane da daju saglasnost kako bi mogla da bude postavljene crpne stanice na odgovarajuća mesta.

Kada budu završeni ovi radovi, ukupno će 25 km Rumenke biti pokriveno kanalizacionom mrežom, a istovremeno je u toku projektovanje kanalizacije i za tri nove ulice. JKP „Put“ asfaltira ulice, stanovnici Rumenke očekuje i projekat Uprave za investicije i građevinsko zemljište vezan za postavljanje javne rasvete.

- Uskoro se otvara tender za rekonstrukciju Doma kulture u Rumenci, a rešavaju se i imovinsko pravni odnosi za buduću biciklističku stazu Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač-Čenej koju koristi veliki broj sugrađana. Od 2014. do 2018. godine je čak preko pola milijarde dinara investirano u Rumenku i cilj nam je da tako nastavimo, jer je važno da svi građani imaju optimalno iste uslove za život u svim delovima grada - rekao je Vučević.

On je dodao da su u Kisaču počeli radovi na atmosferskoj kanalizaciji, posle čega će se pristupiti proširenju kapaciteta prečistača otpadnih voda u Rumenki.

Investicije u Rumenki koje su predviđene programom za 2018. godinu tiču se izgradnje pešačkih staza, javnog osvetljenja, kao i biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač-Čenej. Kada su u pitanju radovi na održavanju objekata putne privrede, do sada su izvedeni radovi popravke platoa, parkinga i pešačkog prilaza igralištu u Ulici cara Lazara, a u toku su radovi na popravci kolovozne konstrukcije i presvlačenje saobraćajnih površina asfaltom u ulicama Petefi Šandora, kao i Cara Lazara u površini od oko 4.500 m2.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?