Sa prvim danom leta dolazi i Svetski dan muzike

11:06:00 21.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - "Promenada našeg grada" je muzički festival kojim Novi Sad obeležava današnji Svetski dan muzike (21. jun). Manifestacija se održava na brodu "Zeppelin" (Kej žrtava racije) i počela je Karnevalom životinja, programom koji je namenjen najmlađima.

Sa prvim danom leta dolazi i Svetski dan muzike

Foto: muzickaomladina.org

Svetski dan muzike je događaj koji je besplatan za sve posetioce i otvoren je za sve učesnike, kako amatere tako i profesionalce. Takođe, karakteristično je to što su zastupljeni svi muzički žanrovi s ciljem da se muzika što više i bolje promoviše širom sveta.

Za večeras, od 20.30 časova, na repertoaru su Veliki tamburaški orkestar Vojvodine, potom novosadski sastav "Hercenšlus" (22.00) i "Novosadski big band" (22.30).

Kolevka Svetskog dana muzike je Francuska, kada je 1982. godine nekadašnji ministar kulture Žak Lang proglasio 21. jun Danom muzike. Tri godine kasnije, ovaj festival se održao i u Atini i tako postao popularan događaj širom Evrope i sveta. Danas se obelećava u oko 800 gradova u preko 100 zemalja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.3 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?