Sa Tvrđave za dva dana pokupljene 54,5 tone smeća

13:07:00 10.07.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Ukupno 54,5 tone smeća sakupili su radnici JKP "Čistoća" tokom prva dva dana festivala Egzit iz podgrađa i sa Petrovaradinske tvrđave.

Sa Tvrđave za dva dana pokupljene 54,5 tone smeća

Čišćenje tokom festivala počinje u 6.30 ujutru i u zavisnosti od količine smeća, traje najmanje do 13 sati. U njemu učestvuje 80 osoba uz brojna vozila i mehanizaciju "Čistoće".

"Svi putevi, kej i trgovi koji vode do Petrovaradinske tvrđave u pojačanom su režimu čišćenja u sve tri smene. Navedene količine sakupljenog smeća, očekivane su za ovako masovna okupljanja bez obzira na prostor na kojem se dešava", navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Uporedo sa smećem na i oko Tvrđave, tokom leta kada se mladi masovno okupljaju na keju, gotovo svako jutro prizor je isti. Mladi ostavljaju gomile rasutih otpadaka, kesa, praznih staklenih i plastičnih flaša, plastičnih čaša i opušaka, umesto da ih pokupe sa sobom i bace u najbliži kontejner.

Ilustracija: Bart Everson / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zoran73

, *.mbb.yettel.rs

Fali nam fabrika za reciklazu! Hitno!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?