Sa ulica sklonjeno 107 zapuštenih vozila

11:03:00 04.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Parking servisa“ uklonili su prošle godine 107 oštećenih i zaboravljenih vozila sa novosadskih parkirališta. „Čišćenje“ od oštećenih i neregistrovanih vozila koja zauzimaju parking-mesta biće nastavljeno i ove godine.

Sa ulica sklonjeno 107 zapuštenih vozila


Kako pišu Novosti, od 107 havarisanih i neregistrovanih vozila, vlasnici su u 2017. sami sklonili 95 ovakvih vozila, dok je njih 12 uklonjeno „paukom“.

- Vozila koja građani sami ne uklone po nalogu inspektora, mi uklanjamo „paukom“, ali prethodno upozoravamo „zaboravne“ građane da sami sklone svoja vozila, kako se ne bi izložili dodatnim troškovima na ime transporta - objašnjava Radovan Jenkić, rukovodilac službe za odnose sa javnošću „Parking servisa“.

Prilikom uklanjanja oštećenih i neregistrovanih vozila striktno se poštuje zakonska procedura, koja podrazumeva da se na vozilu ostavlja obaveštenje o potrebi da ono bude uklonjeno. Ovaj postupak može da traje i do 15 dana, a ukoliko se vlasnik ne pojavi u zakonskom roku, ono završava na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet grada. Građani mogu i sami da prijave ako se na njihovom parkiralištu duže nalazi neko napušteno vozilo koje zauzima prostor i narušava izgled stambenog prostora.

Za napuštenje i zapuštenje automobile propisana je kazna od 8.000 dinara za građane, 16.000 dinara za preduzetnike, a za pravna lica iznos kazne se kreće od 100.000 do milion dinara.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?