Sajam "KONTEH" danas i sutra na FTN-u

09:03:00 22.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi „KONTEH“ biće održan danas i sutra na Fakultetu tehničkih nauka (FTN).

Predstavljajući ovaj sajam, u ime organizacije „EESTEC“, Milica Stanković rekla je da je on koncipiran tako da se kompanije učesnice predstavljaju studentima u holu FTN čime se studentima omogućava odlična prilika da stupe u kontakt sa poslodavcima koji uspešno posluju u našoj zemlji i regionu.

Sajam "KONTEH" danas i sutra na FTN-u

- Ovo je jedanaesti put da organizujemo ovaj sajam, i drago nam je da svake godine imamo sve više kompanija učesnica. Sajam je namenjen kako studentima sa FTN, studentima Univerziteta, tako i svim posetiocima Sajma iz Novog Sada, Vojvodine i čitave Srbije – rekla je Milica Stankovi.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević rekao je da je "KONTEH" primer dobre saradnje obrazovanja i privrede.

- Grad Novi Sad se trudi da bude spona između obrazovanja, privrede i nauke, inicirao je povećanje kvota za upis na Fakultetu tehničkih nauka, a učestvuje i u izgradnji Naučno-tehnološkog parka. Takođe, Grad u okviru Akcionog plana zapošljavanja izdvaja sredstva za obuke za deficitarna zanimanja, tu pre svega mislim na IT sektor i u tom smislu smatram da „KONTEH“ svakako zavređuje pažnju – rekao je Radojević

Inače, osim generalnog pokrovitelja, softverske kompanije „VegaIT“, ove godine još 33 kompanije su prijavile učešće, a neke od njih su „Microsoft Development Center Serbia“, „RT-RK“, „TMNS“, „Execom“, „Levi9“, „Exlrt“, „Naovis“ i druge.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?