Sajam turizma od četvrtka na Novosadskom sajmu

15:11:00 15.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu počeće u četvrtak, 17. novembra i trajati do subote, 19. novembra. Sajamska manifestacija, koja se održava 53. put, na Novosadskom sajmu će okupiti više od 250 učesnika koji dolaze iz Srbije, zemlje-partnera Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

Sajam turizma od četvrtka na Novosadskom sajmu


U Hali „Master“ tokom tri dana predstaviće se agencije, organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, terme, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića...

Prema najavama učesnika, posetioce očekuju sadržajni nastupi, sajamski popusti, last minute aranžmani za zimovanja, first minute ponude za letovanja, informacije o đačkom, omladinskom i medicinskom turizmu, stručni skupovi, B2B sastanci, gastro izazovi, poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama...

Izlagači će ponuditi i HORECA program - opremu i pribor za hotele, restorane, kafee, premijum kuhinjske aparate, a osiguravajuće kuće informacije o putnom osiguranju i drugim uslugama.

Sajam turizma podrazumeva i segment gastronomije. Međunarodna takmičenja profesionalaca pod nazivom Gastro kup Srbija, organizuje Udruženje Zelena dolina u saradnji sa Novosadskim sajmom. Posetiocima će biti omogućeno da prođu Vinskim putem i Gastro putem na štandu Turističke organizacije Novog Sada, ali i da vide ponudu 20 vinarija, kao i rezultate rada domaćih i regionalnih destilerija i proizvođača hrane - od mesa, meda, voća, sirevi, alkoholna pića, rukotvorine...

Radno vreme Sajma turizma biće od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, a za dolaske u organizovanim posetama (grupe veće od 15 osoba) 300 dinara. Ulaznica za penzionere i decu od sedam do 12 godina je 300 dinara, dok deca do sedam godina ne plaćaju ulaz.


Parkiranje za vreme Sajma turizma


Parkiranje u okolini Novosadskog sajma biće posebno organizovano tokom održavanja 53. Međunarodnog sajma turizma u sledećim ulicama:

- Ulica Novosadskog sajma, od Drinske do Hajduk Veljkove ulice,
- Plato ispred sajamske hale, na uglu ulica Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove,
- Plato između Mičurinove i Hajduk Veljkove ulice,
- Na delu trotoara ispred sajamske hale u Hajduk Veljkovoj ulici,
- Ulica braće Popović, neparna strana, od Hajduk Veljkove ulice do Ulice Stevana Mokranjca,
- Ulica Branka Bajića,
- Mičurinova ulica,
- Ulica Bogdana Garabantina

Na ovim lokacijama nalazi se preko 1.000 parking mesta, koja će biti pod naplatom od 8 do 20 časova, po ceni od 250 dinara za ceo dan. Uplata parkinga može se izvršiti slanjem SMS-a na broj 8288 i kupovinom parking karte na kiosku. Za stanare u ulicama koje su pod naplatom važe stanarske parking karte.

„Pauk“ služba će raditi pojačano, u saradnji sa saobraćajnom policijom, saobraćajnom i komunalnom inspekcijom, kako ne bi dolazilo do saobraćajnih gužvi usled nesavesnog i pogrešnog parkiranja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?