Sajmovi knjiga, obrazovanja i umetnosti od 3. do 10. marta na Novosadskom sajmu

13:03:00 02.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Međunarodni sajam knjiga i 26. izložba umetnosti „Art Expo“ počinju sutra, a 17. međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ biće održan 9. i 10. marta na Novosadskom sajmu.

Sajmovi knjiga, obrazovanja i umetnosti od 3. do 10. marta na Novosadskom sajmu

Foto: sajam.net



Nastupiće 180 izlagača iz šest zemalja, a pripremljeno je više od 150 različitih programa. Pored toga Sajam knjiga nudi i priliku da se uz popuste koje najavljuju izdavači kupe knjige po značajno nižim cenama, a za 8. mart izlagači najavljuju i posebne akcije za dame.

- Ključni događaj na Sajmu knjiga su „Dani Laze Kostića“ na kojima ćemo tradicionalno dodeliti i istoimenu nagradu, a na Sajmu pripremamo i posebnu Izložbu posvećenu našem akademiku Matiji Bećkoviću, koga očekujemo i na Svečnom otvaranju Međunarodnog sajma knjiga - rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Uz Sajmove knjiga i Izložbu umetnosti, koji počinju sutra, 9. i 10. marta biće održan Sajam obrazovanja „Putokazi“ gde će biti predstavljeno gotovo 500 obrazovnih profila, kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.

Grad je izdvojio preko 912 hiljada dinara za zakup prostora za svih 16 srednjih škola sa teritorije Novog Sada, kako bi učenici završnih razreda osnovnih škola mogli na jednom mestu da se upoznaju sa njihovim programom i radom, razgovaraju sa predstavnicima tih obrazovnih ustanova i lakše odluče u kom pravcu da nastave svoj obrazovni put.

Radno vreme priredbi je od 10 do 20 časova, a ulaz je besplatan za sve programe, osim za događaje koje u Hali 1 organizuje Fondacija „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“. Ulaznice za te događaje prodaju se preko prodajne mreže „Gigstix“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1009.3 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pet 10° - 21° Mogući pljuskovi
Sub 10° - 24° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?