Šampionat u brzom vezivanju pertli u subotu u OŠ "Vuk Karadžić"

11:05:00 22.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Finalno nacionalno takmičenje u okviru Šampionata u brzom vezivanju pertli za učenike I i II razreda osnovne škole, održaće se u subotu, 25. maja, s početkom u 10 sati u OŠ “Vuk Karadžić” (Radoja Domanovića 24).

Šampionat u brzom vezivanju pertli u subotu u OŠ "Vuk Karadžić"

Dolazak je prijavilo 16 ekipa iz devet gradova, pa se očekuje da će 64 takmičara oprobati svoje veštine vezivanja pertli.

Cilj takmičenja je povećanje fine motorike kod najmlađih i ovladavanje veštinom vezivanja pertli, koju po statističim podacima više od 60 odsto dece ovog uzrasta ne ume da veže. Dosadašnja praksa je pokazala da je u sredinama, u kojima su do sada održavana ovakva takmičenja, preko 95 odsto dece naučilo da vezuje svoje pertle.

Ovogodišnje takmičenje trebalo bi da predstavlja generalnu probu pre septembarske akreditacije ovog takmičenja kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kako bi ušlo u Kalendar Školskih takmičenja na narednu školsku godinu i pružili mogućnost da svi učenici I i II razreda osnovne škole oprobaju u brzom vezivanju pertli.

Ilustracija: Classroom Camera (Cascade Canyon School) / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?