Saobraćaj otežan zbog snega, dve saobraćajke u kojima su učestvovali kamioni

10:02:00 20.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Zimske službe javnih preduzeća na terenu su od sinoć zbog snega koji je nešto pre 7 sedam počeo da veje. Putevi prvog prioriteta su prohodni, a kada prestanu padavine počeće čišćenje puteva drugog reda. Ipak, sneg je usporio saobraćaj u gradu i prigradskim naseljima, a već je zabeleženo nekoliko saobraćajnih nezgoda. Na Iriškom vencu je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila. Za sada, sneg nije izazvao veće probleme u autobuskom gradskom saobraćaju.

Saobraćaj otežan zbog snega, dve saobraćajke u kojima su učestvovali kamioni


Kako navode u zimskoj službi JKP „Put“, oni su na drugom stepenu pripravnosti i od sinoć je na terenu 23 vozila s posipačima i raonicima za sneg. Jutros su njihove ekipe pojačane sa još sedam građevinskih mašina, koje su usmerene na sremsku stranu i prema Kovilju i Stepanovićevu, u slučaju da se pojave smetovi usled vetra i vejavice.

Zimska služba "Zelenila" je sa 140 radnika i 30 vozila na terenu od 8 časova. Oni čiste sneg i posipaju so na autobuskim stajalištima, u parkovima i oko njih, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na gradskim trgovima i na ostalim lokacijama u nadležnosti ovog preduzeća.

Otapanje snega pomažu i temperature koje su iznad nule, a danas i narednih dana prognozira se da će minimalna dnevna temperatura biti nula stepeni, a maksimalna tri stepena iznad nule. Jak sneg se očekuje i sutra, a u četvrtak slabija susnežica. Od vikenda će temperatura da se spusti ispod nule, a ponovo možemo očekivati sneg.

Saobraćaj otežan zbog snega, dve saobraćajke u kojima su učestvovali kamioni

foto: Iriški venac, nsuzivo.rs

Dve saobraćajke

Dve osobe su lakše povređene u sudaru kamiona i autobusa koji se dogodio oko 8.30 časova na Iriškom vencu. Lakše kontuzione povrede zadobila je 39-godišnja žena, koja je prevezena u Urgentni centar, kazali su za 021.rs u Hitnoj pomoći. Na licu mesta je zbrinut i 32-godišnji muškarac, koji je zadobio lakše povrede.

Jedan šleper je zbog klizavog kolovoza sleteo oko osam časova sa autoputa kod Kovilja, u smeru ka Novom Sadu.

Saobraćaj otežan zbog snega, dve saobraćajke u kojima su učestvovali kamioni

foto: kamion sleteo s pute kod Kovilja, nsuzivo.rs


Izvor: novisad.com, 021.rs, nsuzivo.rs

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?