Saobraćajni znakovi sa radarima u zonama novosadskih osnovnih škola

09:02:00 23.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Grad nabavlja nove saobraćajne znakove sa radarima u zonama osnovnih škola. Znaci će informisati vozače o ograničenju i prekoračenju brzine, ali će i prikupljati podatke za analizu, koja bi trebalo da smanji broj saobraćajnih nezgoda i bahatih vozača u Novom Sadu.

Saobraćajni znakovi sa radarima u zonama novosadskih osnovnih škola


Saobraćajni znaci sa dopler radarima, odnosno brzinskim displejevima biće postavljeni, za sada, u zonama tri osnovne škole u gradu i okolini. Kada vozač uspori i vozi ispod 30 km/h na displeju će se pojaviti zeleni smeško uz reč „hvala“, a ako je brzina vozila iznad 30 km/h pojaviće se crveni znak uz reč „uspori“.

- Bukvalno ili se zahvaljujemo ili smo nezadovoljni sa njihovom brzinom. Naravno, svi podaci se snimaju i svi podaci su u računaru, posle godinu dana se radi analiza koliko je to ljudi koji su poštovali zonu škola i vozili ispod 30. To je već urađeno kod Osnovne škole „Đorđe Natošević“ i na Telepu kod škole „Jožef Atila“ - kaže za RTV Đorđe Basarić, načelnik Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Podaci o brzini se automatski prenose Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, koja će ih dalje analizirati. Nakon analize za 2020. godinu biće precizno utvrđeno koje škole će dobiti nove saobraćajne znake sa dopler radarima.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?