Satelitska pijaca menjaće izgled, promet opao nakon rekonstrukcije Bate Brkića

17:09:00 24.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Iako je bulevar Bate Brkića dobio potpuno novi izgled, Satelitska pijaca se trenutno oblikuje po dostupnim mogućnostima, ali se u narednom periodu može očekivati njeno novo ruho. Direktor JKP „Tržnica” Dušan Bajić rekao je za Dnevnik da će ta pijaca svoj konačan izgled dobiti tek onda kada joj se pripoji deo placa koji još uvek nije imovinskopravno regulisan.

Satelitska pijaca menjaće izgled, promet opao nakon rekonstrukcije Bate Brkića


Kako ističe Bajić, kada se to desi, pijaca će imati potpuno drugačiju dimenziju nego danas, biće pravougaonog profila u kojem će biti smeštene sve tezge. Zatim će se od jednog ulaza protezati desetak lokala s obe strane i postojaće prekrivena ulica od oko šest metara koja će voditi do glavnog ulaza na pijacu. Mimo toga će biti osposobljena još bar tri ulaza.

– Pijaca je gotovo zaokružena i formirana onako kako je bilo moguće završiti posao zbog limitiranosti veličine pijačnog placa i prolaskom saobraćajnice koja je neophodna za grad. Sasvim je prirodno da se pijaca povuče u neke druge granice, a da bi takva jedna saobraćajnica bila urađena Grad nam je dosta izašao u susret, jer nije insistirao na maksimalnom profilu saobraćajnice i uređenja oko nje. Tako da, gde god je moglo da se ostavi neki deo u korist pijace, to je i urađeno. Grad je srušio deo, mi smo se samo iselili, napravili smo montažne lokale na drugom delu ulice, koji će jednog dana biti sredina pijace jer će se ona širiti na tu stranu – kaže Bajić.

Na Satelitskoj pijaci „Tržnica“ je uradila novu nadstrešnicu i postavila nove vitrine za prodaju sira, živine, jaja i slično. Kad je završen Bulevar, postavljena je ograda i otvorena su dva ulaza u pijacu.

– Na pijacu se silazi stepenicama jer je oko 60 centimetara niža od Bulevara Bate Brkića. Regulisali smo ulaz pored pekare „Aka”, preraspodelili sve zelene i cvetne tezge, a iz zadnjeg dela ćemo iseliti sve robne tezge i zameniti ih novim, dorađenim tezgama. Naše preduzeće je nešto tezgi kupovalo, nešto smo imali istog obima i profila koji su potrebni za robne tezge, a neke smo doradili. Postavili smo žičane bočne stranice i ugradili po jednu šipku, da bi prodavci mogli da kače robu. Sve stare tezge ćemo izbaciti i ubaciti 36 novih. Tu ćemo zakupcima dozvoliti, kao i na starim, da gornji deo tezge mogu zatvoriti, ali da svi budu jednaki, tipski. Njima to znači, jer ne moraju da nosaju robu, već je zaključaju i odu – rekao je direktor „Tržnice“.

U oktobru će, kako kaže, biti postupak javne nabavke za oko 60 tezgi, te će nedostajućih nekoliko u zelenom delu, namiriti iz tog kontingenta. Urađena je i ograda u delu iza zgrade policije. Popravljen je mali plato koji je bio prekriven velikim rupama.

Po rečima Dušana Bajića zakupci sigurno nisu zadovoljni, prvi on ne bi bio zadovoljan da je u njihovoj koži jer, da su ostali na Bulevaru, imali bi „jače” mesto za prodaju, ali tehnički nije bilo izvodljivo ostaviti ih tu. Koliko je on uspeo da isprati situaciju, svi rade i nemaju velike primedbe na promet, koji je sada, nažalost, manji nego što je bio.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?