Savet roditelja podržao uvođenje „policijskog časa“ za maloletnike

19:10:00 11.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novoosnovani savet roditelja za osnovne i srednje škole u Novom Sadu podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja da se u gradu uvede takozvani Islandski model, kao i da se uvede zabrana boravka maloletnicima van kuće u kasnim večernjim satima bez pratnje.

Savet roditelja podržao uvođenje „policijskog časa“ za maloletnike


Zabrana podrazumeva da deca mlađa od 16 godina ne mogu da borave van kuće bez pratnje punoletne osobe posle ponoći leti i posle 22 časa tokom zime. Takođe, Savet roditelja se slaže da maloletnicima treba zabraniti i ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 časa.

Roditelji su naveli da daju podršku merama za borbu protiv narkomanije i alkoholizma kod mladih, po tzv. Islandskom modelu, koje je predložilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu. Roditelji apeluju na Grad Novi Sad da predložene mere usvoji i detaljno razradi, pri čemu bi, kažu, posebno trebalo voditi računa da se deci prvo ponudi alternativa.

To podrazumeva da Grad obaveže škole da obezbede besplatno bavljenje sportom učenika svih uzrasta, obavezno takmičenje u svim sportskim disciplinama između škola, da organizuju vannastavne aktivnosti u vidu radionica u kojima će ispoljiti svoju kreativnost, da deo nastave izvode u prirodi i da organizuju edukacije za sve roditelje o problemu narkomanije i alkoholizma. Takođe, da Grad Novi Sad obezbedi deci kolektivni obilazak muzeja, ustanova kulture, kao i pozorišnih predstava.

Sednica Opštinskog saveta roditelja osnovnih i srednjih škola održana je juče. Za predsednicu Saveta jednoglasno je izabrana Jelena Desnica, a za zamenicu predsednice Dragana Ćorić.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?