Sedam predloga za dobitnika Februarske nagrade

17:01:00 15.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Članice i članovi Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada prihvatili su na današnjoj sednici sedam inicijativa za Februarsku nagradu za 2020. godinu koje su stigle blagovremeno, do 31. decembra 2020. godine.

Sedam predloga za dobitnika Februarske nagrade


Među kandidatima su prof.dr Vladimir Petrović, epidemiolog, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu (podnosioci inicijative Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ Novi Sad i Medicinski fakultet Novi Sad), dr Miodrag Koprivica, generalni direktor JMU Radio-televizija Vojvodina (podnosioci inicijative Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske, Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Dragan Kojić, upravnik Gradske biblioteke u Novom Sadu, Upravni odbor Javne medijske ustanove „Radio-televizija Vojvodine“, uz Podršku Slobodana Cvetkovića, generalnog direktora Novosadskog sajma), mr Boško Brzić, publicista i književnik (podnosilac inicijative Vladimir Cvijin Spremo), Gordana Belocić, pokretač ideje i Fejsbuk grupe „Covid 19 Novi Sad“ (podnosilac inicijative Anita Čolak), Aleksandra Panović, inicijator i pokretač aktivnosti na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i predsednica Saveza distrofičara Vojvodine (podnosilac inicijative Koordinacioni odbor organizacija osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada, uz podršku Crvenog krsta Novog Sada, Gradska organizacija, Julijane Šomkereki i Koordinacionog odbora invalidnih organizacija Vojvodine), Sava S. Todorov (posthumno), predsednik i osnivač Društva za zaštitu kulturno-istorijske baštine i kolekcionara „Srpska Atina“, (inicijativu su podneli Bojan Radojević, odbornik Skupštine Grada, dr Srđan Šljukić, profesor UNS, Radmilo Milić, Petar Jaćimović, Siniša Žarin, Đorđe Janjatović, Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke i Dubravka Džodžo, odbornica Skupštine Grada), i Bojana Mirosavljević, inicijatorka „Zojinog zakona“ o prevenciji i dijagnostici genetičkih anomalija, genetički uslovljenih bolesti i retkih bolesti (podnosilac inicijative Udruženje građana i građanki Margina Novi Sad).

Na adresu Komisije pristigla je i inicijativa Milke Drljače za Ekipu Hitne pomoći Doma zdravlja Temerin, koja nije prihvaćena, jer nije u skladu sa Odlukom o Februarskoj nagradi koja se dodeljuje građaninu-pojedincu, a ne instituciji .

Na sledećoj sedici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Podsetimo, Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, E
Ned 4° - 9° Kiša
Pon 3° - 12° Mogući pljuskovi

Anketa

Da li ste za dvonedeljno "zaključavanje"?