Semafor kod Daltonke od sutra u redovnom režimu rada

17:01:00 09.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja, u zoni raskrsnice sa Ulicom Danila Kiša (kod Dalton zgrade) biće pušten u redovan rad sutra, u sredu, 10. januara 2018. godine u 10 časova.

Semafor kod Daltonke od sutra u redovnom režimu rada


Ovaj semafor je od 29. decembra 2017. godine bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura kako bi korisnici navikli, saopštili su iz Gradske kuće. Na novopostavljenom semaforu će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, ovaj pešački prelaz predstavlja izuzetno opasno mesto na kome su se više puta dešavale saobraćajne nezgode i iz tog razloga uvedena je svetlosna signalizacija.

Kako je navedeno u saopštenju, na ovoj raskrsnici su izgrađeni pešački i biciklistički prilazi pešačkom prelazu, kao i prelaz preko kolovoza. Takođe, za potrebe olakšanog i bezbednog kretanja osoba sa invaliditetom, izgrađene su rampe i obeležene taktilne staze za slepa i slabovida lica, čime su u potpunosti zadovoljena pravila i standardi pristupačnosti za sve korisnike.

Vozačima je upućen apel da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru oslobođenja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?