Semafor na raskrsnici Temerinskog puta sa Majke Jugovića i Temerinskog puta sa Dečanskom

13:05:00 02.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Počeli su radovi na postavljanju novog semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića. Istovremeno se oprema postojeći semafor na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom.

Semafor na raskrsnici Temerinskog puta sa Majke Jugovića i Temerinskog puta sa Dečanskom


Kako najavljuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs, semaforizacijom ove dve raskrsnice ostvariće se efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na izrazito frekventnom ulaznom pravcu u Novi Sad.

Semafori će sadržati standardne tastere za pešake, kao i zvučne signale. Na ovaj način biće omogućen bezbedan prelazak pešaka preko kolovoza i lakše uključivanje vozila iz Ulice Majke Jugovića i Dečanske ulice na Temerinski put.

Najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster, koji se nalazi na semaforskom stubu, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza na glavnom pravcu.

Građevinski radovi obuhvataju izgradnju pešačkih i biciklističkih komunikacija u zoni raskrsnice, izgradnju ploča vodilja za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom, pomeranje autobuskog stajališta u blizini raskrsnice, kao i ukidanje južnog pešačkog prelaza preko Temerinskog puta.

Tokom izvođenja radova neophodan je poseban oprez građana.

Za izgradnju semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića i opremanje semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom izdvojeno je 17,7 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?