Semafor u Narodnog fronta od sutra u redovnom radu

17:04:00 12.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Ulice Narodnog fronta kod broj 52, sutra će biti pušten u režim redovnog rada, nakon probnog perioda, odnosno rada na žutom treptaču.

Semafor u Narodnog fronta od sutra u redovnom radu

Foto: Grad Novi Sad



Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije podseća da je zbog visoke frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala opravdana potreba za semaforizacijom ovog pešačkog prelaza. Postavljanjem svetlosne signalizacije omogućeno je bezbednije kretanje pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake.

- U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, izvršena je i delimična rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza u zoni prelaza sa obe strane kolovoza, dok su uslovi pristupačnosti zadovoljeni izgradnjom rampi i taktilnih ploča. Sa ciljem bezbednijeg odvijanja biciklističkog saobraćaja, biciklistički prelaz označen je materijalom crvene boje, čime je postao znatno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju – navodi se u saopštenju.

Novoizgrađeni semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno, pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla, radi bezbednog prelaska preko kolovoza.

Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a uskoro će biti semaforizovana još dva pešačka prelaza u Novom Sadu (u Futoškoj i Jevrejskoj ulici).

Uprava apeluje na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor, s obzirom na to da je taj pešački prelaz do sada bio obeležen samo horizontalnom signalizacijom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?