Semafori na Bulevaru Patrijarha Pavla od danas u probnom radu

20:10:00 04.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Dva novoizgrađena semafora na Bulevaru patrijarha Pavla od danas su u probnom radu, odnosno na žutom treptaču. Nakon probnog perioda i testiranja opreme, semafori će biti pušteni u redovan rad.

Semafori na Bulevaru Patrijarha Pavla od danas u probnom radu


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je izgradnju semafora i uređenje saobraćajnih površina na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske ulice i Ulice Senteleki Kornela, kao i na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Ilariona Ruvarca u Novom Sadu.

Semafori će raditi u standardnom režimu, u koordinaciji sa dva postojeća semafora na Bulevaru patrijarha Pavla. Na semaforskom stubu postavljena je i dodatna oprema, odnosno vremenski displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica.

Pored toga, na predmetnim raskrsnicama izvedeni su i radovi i na uređenju pešačkih i biciklističkih staza, koje su prilagođene nivou kolovozne konstrukcije.

- Realizacijom ove investicije, čija je vrednost 27.272.432,18 dinara, doprinelo se unapređenju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Uspostavljanjem svetlosne signalizacije omogućen je siguran prelazak pešaka na pešačkim prelazima preko vrlo frekventnog Bulevara patrijarha Pavla, kao i lakše uključivanje vozila sa sporednih pravaca na Bulevar – navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i apeluju na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljene semafore, budući da su predmetne raskrsnice do sada bile obeležene samo vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?