Semafori na raskrsnici Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića do kraja jeseni

13:07:00 18.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novi semafori na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju biće postavljeni do kraja jeseni, a u okviru tog posla, planirana je i rekonstrukcija saobraćajnih površina u toj zoni.

Semafori na raskrsnici Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića do kraja jeseni


Radovi i nabavka nove signalizacije koštaće Grad gotovo 16,9 miliona dinara s PDV-om, odnosno oko 14,1 milion bez tog poreza, piše „Dnevnik“. Imajući u vidu da je ugovor za izgradnju semafora nedavno zaključen, radovi bi mogli da počnu do kraja meseca i trajaće najviše 60 dana. Inače, ugovor je na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije poveren grupi preduzeća: „Montop pro” iz Veternika, “Tehnounion enerdži” iz Sremske Kamenice, JKP “Put”, kao i novosadskim firmama “Gratel” i “Geoada”.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, pešački prelazi u Ulici Radomira Raše Radujkova u zoni s raskrsnicom Stojana Novakovića predstavljaju opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode, pa je zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, u toj zoni neophodna semaforizacija.

Regulisanje saobraćaja svetlosnom signalizacijom omogućiće bezbednije kretanje pešaka i biciklista. Projektom je predviđeno i „otvaranje”, probijanje razdelnog ostrva, što će obezbediti izlaz vozila iz sporednih ulica, odnosno direktnu vezu između severnog i južnog kraka Ulice Stojana Novakovića, kao i mogućnost za levo skretanje s krakova te ulice u Radomira Raše Radujkova.

Svetlosnu signalizaciju činiće komandni uređaj, saobraćajni znakovi za regulisanje kretanja vozila i pešaka, te pešački tasteri sa zvučnom najavom za slepe i slabovide, kao i vremenski displeji i brojači saobraćaja.



Izvor: Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.2 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?