Sentandrejski most ponovo otvoren za saobraćaj

19:03:00 30.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Posle godinu dana, Sentandrejski most od danas je ponovo otvoren za saobraćaj. Ovaj most je u potpunosti rekonstruisan, a radove su finansirali Grad Novi Sad i Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Kako je saopšteno iz Gradske kuće, sada su poboljšani uslovi za bezbednije odvijanje saobraćaja na ovom veoma frekventnom putnom pravcu.

Sentandrejski most ponovo otvoren za saobraćaj

foto: Grad Novi Sad



U okviru radova na donjem stroju mosta, obavljena je rehabilitacija stubova, sanacija glavnog nosača, čišćenje unutrašnjeg dela sanduka i ugradnja novih kablova, čime je ojačana konstrukcija mosta. Na samom mostu zamenjen je asfalt na kolovozu, izgrađene su nove pešačke staze, hidroizolacija i slivnici, postavljena nova zaštitna (pešačka) i odbojna ograda, obeležena horizontalna i vertikalna signalizacija i izgrađeno novo javno osvetljenje kandelaberskog tipa.

Sentandrejski most ponovo otvoren za saobraćaj

foto: Grad Novi Sad



Sem toga, obavljeni su i radovi na prilaznim kolovoznim konstrukcijama, gde je izvršena rehabilitacija saobraćajnice u delu do skretanja ka BIG-u i do kružne raskrsnice sa klisanske strane, a te radove je sopstvenim sredstvima finansiralo JP „Putevi Srbije“.

- Obnova Sentandrejskog mosta neodvojiva je od drugog kapitalnog projekta, a to je rekonstrukcija Sentandrejskog puta, koja je trenutno u toku. Realizacijom tih značajnih investicija doprineće se kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u ovom delu grada i postići će se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje. Napominjemo da, zbog izuzetne saobraćajne opterećenosti i proširenja Sentandrejskog puta, postoji potreba za izgradnjom novog Sentandrejskog mosta, neposredno uz postojeći, a za ovaj tzv. „most blizanac“ trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije - navode u Gradskoj kući.

Sentandrejski most ponovo otvoren za saobraćaj

foto: Grad Novi Sad



Popravka Sentandrejskog mosta počela je u martu 2018. godine, sa rokom od šest meseci, ali je usledilo nekoliko odlaganja završetka radova i pomeranje rokova, tako da je na kraju završen nakon 380 dana. vrednost radova, nakon više aneksa, smanjenja i potom povećanja vrednosti, na kraju će ostati na otprilike početnom nivou od 66,9 miliona dinara bez PDV-a.

Sentandrejski most je sagrađen 1964. godine, dug je 195 metara i više od decenije se čekalo na njegovu popravku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.8 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?