Sentandrejski most van funkcije barem do marta

17:01:00 14.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Iako je Sentandrejski most trebao da bude završen ovih dana, on će biti zatvoren za saobraćaj barem do 10. marta, s obzirom na to da je ponovo produžen rok za završetak radova na ovom objektu.

Sentandrejski most van funkcije barem do marta

foto: ilustracija

Kako navodi 021, rok je pomeren na osnovu zahteva dobavljača „Srbijaautoputa“, zbog nepredviđenih radova i obustave rada usled loših vremenskih uslova. Vrednost radova ostala je nepromenjena, pa i dalje iznosi 68,5 miliona dinara sa PDV-om.

Novim produženjem, radovi traju praktično duplo duže od prvobitnog plana. Radovi su počeli u martu i najpre je planirano da se završe u septembru. Umesto 180, radovi na mostu će trajati najmanje 357 dana, odnosno gotovo celu godinu.

Prvo pomeranje roka za završetak radova dogodilo se jer je na nizvodnoj polovini mosta uočen betonski nadsloj u izuzetno lošem stanju, zbog čega je morao da bude uklonjen.

Sentandrejski most sagrađen je 1964. godine. Tokom više od pola veka stvorena su ozbiljna oštećenja konstrukcije, asfalta, hidroizolacije i drugih delova, zbog čega mu je neophodna obnova. Rekonstruiše se 195 metara mosta, saobraćajnice na mostu i pešačke staze.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 80%
Pritisak: 1006.9 mb
Vetar: 1 m/s, E
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?